8 augusti 2012

Blogg-bakverket nummer ett

Har testat den här boken. Och testade då bloggarnas chicaste kaka de senaste åren: makroner/macarons. Författaren hade en föredömlig inställning till det här med bakning:

  • Äggvitorna går utmärkt att använda direkt och måste inte ligga och vänta i rumstemperatur i ett dygn. 
  • Det är enklare att köpa färdigmalt mandelmjöl, så då gör man det.
  • Man kan ta en vanlig påse att spritsa med. 

Men... nog är det ganska mycket jobb för lite fluff?
Stort plus dock för fina bilder och instruktiva steg-för-steg-sidor!


Oklart vad man ska ha saxen till, förutom att klippa upp påsen med mandelmjöl. Oj, nu såg jag att det var en sån där kak-tång. Tar tillbaka allt.


Ingredienser. Det blev inte lime/passionsfyllning. Det blev choklad. Men det visste jag ju inte innan.


Innan gräddning. Kändes som att spritsa ut kaviar. 


Matlådan är helt oskyldig i sammanhanget.


Tada! Nobelprisprojektet bjuder på kaka. 

8 kommentarer:

  1. Wow! Kan du skicka några med posten! Vill ju smaka... / Modern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Komsi komsi! Nä men jag kan baka nya. De här kanske... tar slut :)

      Radera
  2. Bra tips och råd, kanske de egna godare än köpta...

    SvaraRadera
  3. Himla fina kakor!
    Blir det makroner på nästa Picket & pocket? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man vet aldrig! Kanske jag får feeling och bakar en sats till. Men då blir det ingen kanel i chokladfyllningen, för det var inte fröjden. Önskesmak på fyllning?

      Radera
  4. Tjusigt!
    Jag gillar Mia Öhrn, hon har rätt inställning! /Hon som bakar alldeles för sällan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här fanns även recept på chokladbollar. Bra nivå att börja med :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...