5 april 2013

För i Stockholm har alla PERFEKTA jackor på sig

För att åka bort en helg krävs inte mycket packning. Särskilt inte om man ska lyxa till sig och bo på hotell. Där ingår oftast nödvändigheter som strykjärn, lakan och toalettpapper. Men nu ska jag från Umeå, som har mestadels vinter ute, till Stockholm, som har vår. (SNÄLLA STOCKHOLM DU KAN VÄL HA VÅR?)

Mina sjukt vetenskapliga empiriska studier visar att Sverige ofta bjuder på extrema väderskillnader under april, både temperaturmässigt och mentalt. (Mentalt väder är det väder man tror det är. När man far söderut är det mer vår, oavsett om det är samma mängd plusgrader. Tror det beror på snödrivorna och bristen på vitsippor här uppe.) Därför kan jag ju inte bara utgå från hur vädret är just här, och ta samma jacka som vanligt. Nej, nu ska jag ju åka till våren.

Har därför plockat fram allt vad hushållet kan uppbringa i jackväg, men ack vilken dyster samling det är. Det finns bara för varma, för trasiga, för superdupervintersportiga, för hästluktande eller för kalla jackor att välja på.

På grund av mentalt väder och min fåfänga brukar jag alltid ta för kall jacka på aprilresor, och sedan frysa så tänderna skallrar eftersom minusgrader inte bryr sig så mycket om hur långt norrut de är. Fast att svettas utanför träningstid=livets straff till människan.

Så antagligen står jag kvar här hela helgen mellan två högar med jackor. Blir en billig resa.


Bild från eminenta smhi.se

Dessutom: har också beslutsångest när det gäller bok. Ska jag ta lätt pocketbok (endast handbagage) eller den tjockare inbundna som jag nyss börjat läsa och finner mycket tilltalande, så till den milda grad att jag hellre läser boken än allt annat inklusive köper choklad? Vad skulle du ha gjort?  Mvh Resenär med lyxbesvär

8 kommentarer:

 1. Det är väldigt varmt dagtid här så om du inte ska upp i svinottan alternativt svira till sent på natten så funkar en kappa om du har ett sådant alternativ.Min man kör dock dunisen fortfarande.

  Angående boken så råder jag dig till att ta pocketen men själv skulle jag tagit det mer besvärliga alternativet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog en jacka som var optimal under morgon/kväll/skugga. Men raka motsatsen dagtid :P Däremot blev det den besvärligare boken och det var ett helt okej val!

   Radera
 2. Ta den inbundna - annars ångrar du dig säkert bara. Trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen inte lätt att klä sig rätt den här tiden på året. Men nu är det väl dags att lägga undan vinterkläderna och tro på att det kommer en vår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ack... I Umeå hade det snöat en halv decimeter under helgen! Så här ser det ut som december igen...

   Radera
 4. Aprilväder är förfärligt. Jag tror alltid att det ska vara försommar i Uppsala, men brukar alltid inse att det är ungefär samma väder som hemma. Förra påsken spenderade jag i ett svinkallt Berlin där det snöade och blåste så kraftig sidvind att det blev en driva i planet när vi skulle gå ur..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så funkar mentalt väder! Och Berlin - det ligger ju jättelångt söderut! Idag möttes vi av hagelstorm på väg till flygplatsen.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...