27 december 2012

Han lägger sig på gräset!

Eventuellt det bästa med julen: Spelen.
Här har vi Carcassonne – spelet som det inte går stava till. Trots detta är det ett mycket bra spel med en miljard expansioner som man kan köpa till och därmed aldrig tröttna. Årets julklapp var expansionen som innehåller prinsessan och draken.

I grundspelet bygger man slott, vägar och kloster. Man ställer ut små träfigurer och får poäng när någon grej byggts klart. Med draken i spelet blir alla ens planer förstörda. Allt blir kaos. Draken äter upp figurerna och lämnar förödelse i sitt spår. Alltså en mycket bra expansion som får 5 drakar av fem möjliga.


Fick tyvärr inte med draken på fotot. Men som vi ser så har figuren längst bort i bilden LAGT SIG PÅ GRÄSET! Så tidigt i spelet! Med draken i farten! Helt galet. 

5 kommentarer:

 1. Åh, brädspel är SÅ kul. Fast den där draken är ju.. frustrerande också. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den kan sannerligen förstöra de bästa av planer. Men en bra utveckling av spelet :)

   Radera
 2. Köpte vintereditionen av spelet dagen före nyårsafton, och på nyårsafton spelade vi. Riktigt roligt! Jag vann :) Och mannen har tjatat sen dess om att vi ska spela igen. Mycket bra betyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Vintereditionen! Den har jag inte sett, men det låter onekligen spännande. Gissar att den inte passar ihop med det "vanliga", gröna carcassonnebrickorna om det är vinter? Hur som helst är det ett spel som man gärna spelar 2 och 3 gånger!

   Radera
  2. Jag har ingen aning om hur de passar ihop. Det var lagom dyrt för att testa (280kr). Blir ny omgång imorgon, med speltokiga vänner. Det finns en pepparkaksgubbe, men den skippade vi första gången.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...