15 december 2011

En mycket viktig omröstning som på allvar kan påverka min framtid

Psst, nu kan man rösta igen!
Denna gång gäller frågan följande:
Hur många noveller av en Nobelpristagare måste man läsa för att det ska räknas som att man har "läst den författaren"?

Denna fantastiska undersökning finns i högerspalten och ni har till årsskiftet på er att rösta. (Till årsskiftet är det dock bara 16 dagar)(vilket nu ger mig akuta stressutslag på onämnbara ställen)(the horror).

Bara ett svar per person godtas, så att inte räkneverket brister ut i allvarliga hädelser av procentfördelningen igen.

Själv ska jag antingen rösta på 3-4 eller 0.

3 kommentarer:

 1. Det beror ju väldigt mycket vad man lägger in i definitionen "läst".
  För mig betyder det INTE att man gjort nån större analys eller börjat fundera över ett helt författarskap eller något. Däremot kan man ju säga att man "läst en novell av [författaren]" istället för "läst [författaren]". Lite skillnad där får man väl säga.

  Jag har läst José Saramago och jag har läst Sorgegondolen av Tranströmer. Jo, det är väl skillnad. Måste ändra mitt svar nu faktiskt.

  SvaraRadera
 2. En kommentar till kommentaren: det beror ju på hur mycket författaren har skrivit. Skulle snarare säga att det handlar om % av författarens totala produktion än antal.

  SvaraRadera
 3. Intressant! Jag tycker att det i allmänhet är svårt att säga att man "läst en författare" eller bilda sig en uppfattning om hela livsverket. Många författare skriver en miljard böcker om många olika ämnen med massor av infallsvinklar. Så jag avundas inte de som ska bedöma hela författarskap och dela ut ett pris.

  Hur många procent av produktionen tycker du att man ska läsa för att det "ska räknas"? Kan bli svårt med vissa av de mest produktiva författarna tror jag :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...