30 december 2011

Vinter på riktigt


Jag åker spark och tittar på snö. Sannerligen vinter på riktigt.

4 kommentarer:

 1. Är det där verkligheten som den ser ut någonstans just nu? Jösses, vad avundsjuk jag är i så fall. Här har nästan de stackars, förvirrade björkarna börjat slå ut. Inte så bra i slutet av december...

  SvaraRadera
 2. Men så hemskt! Björkar ska inte slå ut nu! De ska vila sig och se ut som kala spret. Hoppas att det inte kommer en köldknäpp och kör över dem :( Hur blir det då, hemska tanke.

  (Verkligheten där jag tog bilden är i Norrbotten. Fina saker det.)

  SvaraRadera
 3. Jag var faktiskt tvungen att stanna till och titta ordentligt i dag när jag var ute på promenad. Björken jag tittade på hade stora knoppar och jag har sett att småbjörkarna längs järnvägen är sådär röda i topparna som de blir på våren. Kanske går det tillbaka i natt för det verkar bli minusgrader här.

  Jag vet faktiskt inte vad som händer om knoppslagningen går för långt och det kommer en köldknäpp. Vi får hoppas att naturen har en lösning. För det också.

  Vansinnigt snygg bild du la upp, jag som älskar vinter och riktig snö (inte slask).

  SvaraRadera
 4. Slask är aldrig en fröjd. Jag tror att björkarna kan komma igen efter en frostknäpp, för här uppe är det inte ovanligt med värmeböljor i maj när björkarna går loss, och sen svinkallt igen... Och det har hittills alltid funnits löv på dem i juli =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...