2 januari 2012

Nyårslöften inför 2012

Det här inlägget skulle jag egentligen skriva igår, men jag fick förhinder. Mycket viktiga saker.*

1. Mitt smarta nyårslöfte, ty det är svinlätt: avsluta prenumerationen på alla nyhetsbrev som kommer till min mejl och inte tillför mitt liv något som helst av värde utan bara tar upp tid då man egentligen kunde läsa månadens lyriker.

Svårighetsgrad: 1
Hur stor sannolikhet att jag lyckas: 10
Rolighetsfaktor: 0


2. Mitt klyschiga nyårslöfte, eftersom alla andra också har det som löfte (trängseln på Iksu i januari är horribel): börja använda mitt Iksukort oftare. Tänk ”en gång per vecka” istället för en gång per år.

Svårighetsgrad: 1 (det vore svårt att använda det mer sällan)
Hur stor sannolikhet att jag lyckas: 3 (Förkylningar var SÅ 2011 och därför tror jag att jag i alla fall har en liten chans att lyckas.)
Rolighetsfaktor: 8 (Att träna är fantastiskt roligt, egentligen. Jag glömmer bara bort det hela tiden.)3. Mitt vuxna och seriösa nyårslöfte, eftersom det Är Bra För Mig: börja äta mer frukt. Kanske en per dag? Det är tydligen vansinnigt nyttigt. Jag anser att pasta är en frukt eftersom det är gjort av mjöl som kommer från vete, som växer. Det måste ju vara vetets frukt?

Svårighetsgrad: 7 (att ändra sina vanor är sjukt svårt)
Hur stor sannolikhet att jag lyckas: 3?
Rolighetsfaktor: 2 (hur kul kan det vara att äta frukt?)4. Mitt bokrelaterade nyårslöfte: ehh… jag har inte kommit på något. (Paus för pinsam tystnad.) Det enda jag lovar är att fortsätta läsa böcker och skriva om det.

Svårighetsgrad: 0
Hur stor sannolikhet att jag lyckas: 10
Rolighetsfaktor: 9 (ty ibland råkar man in på en grekisk lyriker eller annat tråk)Slutsats:
Jag har alltså ett roligt och lätt löfte (nr 4), ett tråkigt och lätt löfte (nr 1), ett svårt och tråkigt (nr 3) och ett svårt men roligt (nr 2). Har ingen aning om vilka jag faktiskt kommer att klara! Återkommer i frågan.


Andra (bok)bloggare med nyårslöften och nyårsutmaningar: Mimmimarie, Ord och inga visor, Bookshelf, Massor av ord, I heart books, Nattens bibliotek, Och dagarna går, Bokhora. Finns säkert fler! Vad har du för löften?

Uppdatering: Lyrans noblesser har bokliga nyårslöften som tematrio. Bra tajmat! Klicka dit så hittar du mängder av bra saker.


---
* De viktiga sakerna visade sig vara Ivanhoe, Kalle och chokladfabriken, pizza, Polisskolan (kära värld, varför???) och ett avsnitt av Numbers. Oerhört viktiga saker, känner jag så här en dag senare.

5 kommentarer:

 1. inte vet jag vad iksukort är, men säkert bra

  SvaraRadera
 2. Hehe, nu upptäckte jag hur lömskt Iksu har tagit över min hjärna och fått mig att tro att alla vet vad det är!

  Iksu är ett ställe i Umeå där man tränar, lika allmänt känt här som vatten, mat och vägar. Och där har man kort för att komma in. Men jag ska väl förhoppningsvis göra mer än gå in där... :)

  SvaraRadera
 3. Mycket bra löften, lycka till! :-)

  SvaraRadera
 4. Härliga inlägg du har!! Flinar stort. Jag har inte varit på Iksu på flera veckor och hade tänkt gå denna vecka... Har inte tagit mig dit än men imorgon så...

  SvaraRadera
 5. Det där "imorgon"... Farlig grej. Har jag märkt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...