24 november 2011

Wien. Ett bra ställe.

Wien alltså! Vilket ställe. Så här såg det ut:


Stephansdomen, mitt i Wien. Går ej att missa. Skulle kunna vara omslag på en deckare, om den inte redan är det. Här gick vi förbi och såg en flock med barn på rad samt blev nästan överkörda av en Fiaker, dvs två hästar+vagn+kusk+turister.


Här är Rathaus=rådhus, ej råtthus som vissa trodde. Mkt fröjdefull julmarknad med käsekrainen (=ostkorv typ) och punsch (aka glögg). Fröjdefulla julmarknader fanns för övrigt på varje yta som på något sätt kunde påminna om ett torg. Extra plus för nybakade grejer och fantasifulla belysningar. Somliga skulle eventuellt kalla dem smaklösa, jag kör på stämningsfulla.


Besökets höjdpunkt: Spanska ridskolan. Till min stora glädje övade även dessa ryttare på nedsittning i trav på stora mittvolten. I båda varven. Här fick man inte fota, men biljetten var fin.


Känd Kaka Nummer 1: Apfelstrudel. Gött.


Konsert med Switchfoot. Innan konserten testade jag att kameran funkade, och så här såg det ut. Under konserten var jag så SJUKT NÖJD över att ingen lång stod framför att jag tyckte att jag inte behövde fota något mer.


Det var höstfint men kallt. -2 grader ibland.


Mysigaste bokhandeln med fin skyltning. Det fanns stege för att nå högst upp. Stege=bra bokhandel.


De har liksom slagit in alla böckerna i fina papper och sedan öppnat dem litegrann. Man vill ju ha allt. Om det inte vore på tyska då...


Känd Kaka Nummer 2: Sachertårta. Skulle dock säga att den inte går upp mot en morotskaka. Men nu är den iallafall äten.


Och mitt bästa köp var den här diskreta tofsen, som så elegant sitter ihop med ett bokmärke i metall. Nu behöver jag ALDRIG MER leta bokmärket. Denna installation både skramlar och typ lyser upp rummet. Jag kan även utgå från i vilken riktning andra människor tittar med fasa i blicken för att lokalisera denna tingest. Så – inga fler försvunna bokmärken.

Boken är denna omgångs bokcirkelbok: Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij.
Hittills: Jag gillar'n.
Hittills: 4 sidor.

9 kommentarer:

 1. Wiens cafeer minns jag som mycket ärevördiga, gammaldags institutioner med goda bakverk även om det är några år sedan jag var där senast.

  SvaraRadera
 2. Ja det är inte varje dag man får bakverken serverade vid bordet av personer i fluga och väst. Och alltid vattenglas till kaffet =) Gillas mycket!

  SvaraRadera
 3. Åh,nu fick jag ju lust att åka till Wien istället för Rom... hur ska man kunna välja!? / Modern

  SvaraRadera
 4. Tror det beror på hur länge du tänkt vara borta! Man hinner mycket i Wien på en lite längre helg. Rom – är inte det gigantisktjättestortenormt?

  SvaraRadera
 5. Att besöka bokhandlar i andra länder måste vara den mysigaste sortens turism!

  Och jo, Rom är gigantisktjättestortenormt!

  SvaraRadera
 6. Jag kan tänka mig det! Känns som att även om man är i Rom en hel månad så är det ändå jättemycket som man missar. Men det gäller väl egentligen för alla platser.

  SvaraRadera
 7. Fint, verkligen fina bilder! :-)

  SvaraRadera
 8. Besökte en kompis strax innan jul när hon var utbytesstudent i Wien. Mycket trevlig stad även om själva vistelsen vart mindre lyckad. Klämde ena stortån så att jag hade svårt att gå och vart väldigt förkyld.

  Jag missade apfelstrudel, det vart bara sachertårta och munk fylld med aprikosmos :)

  SvaraRadera
 9. Munk med mos! Det låter sannerligen som en fröjd. Illa det där med tån dock, jag har aldrig gått så mycket på en semester som i Wien. Det "var ju så nära till allt" så att det kändes onödigt att åka. Du får åka dit en gång till och ta revansch!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...