24 augusti 2013

Bokcirkelkickoff

Har hämtat världens fulaste bok på biblioteket och är nu redo att börja läsa höstens första bokcirkelbok. Är lite nervös, för den ska enligt ryktet vara "rolig". Inget är värre än när en bok förväntas vara rolig, på grund av att humor är världens mest individuella sak. Slut på världens mest överdrivna stycke.

Det bästa är om en bok har humor utan att den marknadsförs som just rolig. Torra kommentarer om hur de olika händelserna utvecklar sig är det bästa, till exempel som i Forsytesagan av 1932 års pristagare John Galsworthy. En fröjd.

För två helger sedan hade vi dock en bokcirkelmjukstart. Alla berättade om vad vi läst under sommaren, och det här är tipsen:

Mest sugen blev jag på Det goda inom dig och Det eviga folket är inte rädda. Anna har skrivit om Norrlands svårmod och Och bergen svarade, Linnea har skrivit om Det eviga folket är inte rädda och Och bergen svarade. Klicketiklick!

7 kommentarer:

 1. Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så boken "bevisar vetenskapligt" att det finns "hopp" om att sluta vara dum? Är det någon speciell anledning att du berättar detta för just Josefin?!?

   Radera
  2. Tack Ingerun, jag börjar också undra om det är någon slags pikar. Det kommer så många inlägg, från till synes helt olika personer, om just detta...

   Radera
  3. Ser mest ut att vara fulreklam, så det är inget du behöver ligga sömnlös över :)

   Radera
 2. Och vad heter den "roliga" boken?

  SvaraRadera
 3. Ja, jag undrar också vilken den "roliga" boken är.

  SvaraRadera
 4. Det är "Dumskallarnas sammansvärjning" av John Kennedy Toole som ska läsas! (Den KAN mycket väl vara rolig, jag är bara orolig nu innan.)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...