25 maj 2013

Hello Kitty goes mördarmaskin

Utläst: boken med det supersnygga omslaget och den superintressanta titeln Hello Kitty måste dö.

Hade väntat mig mer om familjens krav på kinesisk-amerikanska kvinnor. Inte en berättelse om en psykopatälskande pingla som inte tvekar inför att vänta fem minuter extra vid en skivstång. För att det är det enklaste sättet att lösa problemet.

Det är som om Stephanie Plum har korsats med Emily/Amanda i Revenge och sedan hänger med Jack the Ripper. En oväntat intressant korsning, fast också obehaglig. Om boken börjar som en stillsam liten roddbåt så förvandlas den till en värsta sortens jetbåt som dundrar fram i 100 knop och dödar alla sjöhästar och känsliga rev i sin väg.


Jag borde kanske ha anat att fokus låg på DÖ. 

Absurd och skruvad. Men ganska rolig? Det finns kritik av saker och ting i den, men jag fastnar liksom i allt detta dödande. Det enda jag minns av familjens krav är ”ta på dig läppstift”. Och det känns kanske inte riktigt representativt.

Betyg: 3 (svag)
Titel: Hello Kitty måste dö
Författare: Angela S. Choi
Översättning: Lina Erkelius
Förlag: Damm förlag (2012)
Hittas t.ex. här: Adlibris, Bokus

4 kommentarer:

 1. Har nyligen läst ut den och jag kan bara instämma. Den var helt ok, något skruvad men ändå rätt rolig. Dock inget som stannar kvar länge hos en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog minnas omslaget och titeln, men karaktärerna är lite luddiga i kanten redan.

   Radera
 2. Jag tyckte den här var uppfriskande och väldigt rolig. Men ja, det är mycket fokus på dödandet. Kunde varit lite mer om familjeband etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På ett sätt så tycker jag att det är bra att den finns. För den är ovanlig, och som du säger liksom uppfriskande.. Men jag tycker också att jag inte nödvändigtvis hade behövt läsa den :P

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...