8 maj 2013

Bra grej att besöka: Nobelmuseet

Ikväll är det bokcirkel hos mig. Är ganska redo. Ska bara läsa ut de cirka två (tre) sista kapitlen och framställa något att knapra på. Sedan är jag ytterst redo.

Och till alla som inte ska gå på bokcirkel har jag förslag på alternativ aktivitet: Nobelmuseet! I och för sig inte i kväll, för de stänger klockan 17, men ni har ju hela helgen på er ;) Det är ju inte jättestort, utan mer ett alldeles lagom stort museum.

Till exempel kan man kolla på Tranströmerutställningen med kryp och kreativa bokbindningar, och äta god soppa. Och ibland har de tydligen något speciellt för barn, men det var jag för gammal för. Jag skulle nog säga att om man är i Stockholm och råkar vara ute och promenera, och råkar promenera genom Gamla stan, så är det här ett väldigt bra ställe att stanna ett par timmar på. Och! Man kan köpa årskort. Det är billigare än att gå två gånger på samma år. Har jag märkt.


Här tror jag att barn var målgruppen. Och jag önskar att jag hade fått gå dit när jag var typ nio. Fröjden!


Taket med pristagare som cirkulerar runt. 


En av alla kreativa bokbindningar. Kanske inte favoriten, men det var bästa bilden! Kul att se hur olika alla bidragen har tolkat böckernas innehåll. 


Vila och läs. 


I denna bok kan man kombinera sin egen dikt. Allt bakom glas och så förstås, men jag gillar idén starkt. 

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det verkade roligt att bläddra i blocket och läsa alla olika kombinationer. Tyvärr gick ju inte det för glasmontern, men man kan tänka sig! :)

   Radera
 2. Ja, det är ett trevligt ställe!

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en fin idé! Verkar vara ett kul museum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra ställe att förkovra sig i Nobelpriset och allt som hör dit. Jag tycker att det är kul! ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...