19 maj 2013

En helg i Göteborg med medaljguldkant

Galenskapen som jag anmält mig till var alltså Göteborgsvarvet. Vilken grej! Vi anlände på fredagen. Det var supersommar! Flygbussen stannade här och där och plötsligt såg jag den blå linjen. DÄR, DÄR ska jag springa imorgon! Stor glädje. Sedan åkte vi en jättelång stund. Den blå linjen var fortfarande där. Insåg att varvet är LÅNGT.


Supersommar. 

Åkte och hämtade nummerlappen dagen innan (samt kollade att jag fick säkerhetsnålar). Mycket bra grej som skänkte en god nattsömn, fri från flirtkulor. Dessutom lokaliserade vi några av toaletterna.

Toaletter. I givakt.

Och sedan blev det lördag, och vi provgick skorna och kände på värmen (!!!) och åt lunch och plockade vitsippor, och åkte spårvagn med tusen andra glada människor i färgglada skor, och helt plötsligt var klockan 15:53 och min startgrupp satte igång. Det tog två kilometer innan jag fattade vad jag höll på med, två kilometer till innan jag hade kommit igång, och sedan var vi över den första bron. Den första bron=ett oöverstigligt berg i min fantasi.


Nummerlapp! Medalj! Kexchoklad! Bara bra saker. 

Sen började det hagla, åska och regna, vilket var bättre väder än mördarsolen. De sista 11 kilometrarna gick därefter som en dans. Hehe. Nej. Det kan ha varit det jobbigaste jag gjort i motionsväg. Men jag sprang till repet, gick uppför andra bron, och jogg-sprang-gick resten med en fantastisk känsla i kroppen. Foten höll! Hälsporren är besegrad! Fick inte ens skavsår. Allt gick så oerhört bra att jag funderar på att anmäla mig till Tjejmilen. Vem kunde ana?
BETYG
Publiken: 5 (Särskilt de som meddelade hockeyresultat under vägen)
Funktionärerna: 5 (Särskilt de som hejade de sista 3 km)
Vädret: 1 (Inga kommentarer)
Musiken: 4 (Särskilt de som stod på första bron och vid någon bokhandel? Men många sa att de bara spelade i sol.)
Sällskapet: 5 (Både fellow runners och materialansvariga)
Sammanfattningsvis: Great success!

16 kommentarer:

 1. Grattis! Bra gjort! :-)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat och heja för en besegrad hälsporre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den kan sannerligen känna sig besegrad. (Dock behöver jag skor som jag kan gå i resten av tiden, när jag inte springer. Det är inte så många såna som är hälsporrevänliga. Har jag märkt.)

   Radera
 3. Gratulerar till väl genomfört lopp! Har själv gjort det en gång och känner igen det där med att när jag precis var igång så skulle en bro besegras. Mitt mantra hela loppet var: Jag är inte här för att springa på Hisingen, jag är här för att springa på Avenyn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett bra mantra! Jag hade "jag ska springa 10 delsträckor, och efter varje får jag vatten". Man kan ju alltid springa 2 kilomter till. :P Och i riktigt tunga stunder så tänkte jag på kexchokladen.

   Avenyn var awesome, men det var mycket bra hejare på Hisingen också, utom kanske barnet som kastade sina foppatofflor på oss som sprang förbi....

   Radera
 4. Grattis! Skulle också vilja genomföra det någon gång, gärna när jag är i lite bättre form ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra mål att träna mot, så pass långt att man MÅSTE träna, för annars går det aldrig :)

   Radera
 5. Grattis! Jag hejade bara på sonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nice att ha sin familj där som hejar :)

   Radera
 6. P.S.
  Maken spelade tenorsaxofon vid Hotell 11, mellan broarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! En mycket trevlig orkester var det!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...