27 maj 2013

Bokhandel+hundar funkar bra ihop

Tyckte du att bokhandeln i "You've got mail" var mysig kommer du gilla (halva) den här boken. Eller älska. Jag vill åka till bokhandeln i boken, nej, jag vill bo nära den och gå dit varje dag. Älskar tipsen i början på varje kapitel, och att man får veta vilka barnböcker som är nostalgi i Storbritannien. Malory Towers, har någon läst? Jag funderar starkt på det nu.


Det är inte en bok som utspelar sig enbart på vintern. Jag tycker nog att det är en åretruntbok.

Michelle flyttar till staden Longhampton (samma stad som i tidigare hundar och bla bla bla-böckerna) och startar en inredningsbutik. När det är dags att expandera följer en klausul med hyreskontraktet – hon måste ha bokhandel i lokalerna. Fast hon tänkt sig sängkläder. Som tur är har hennes enda vän, Anna, just blivit uppsagd från sitt jobb som bibliotekarie. Dessutom har Anna alltid drömt om att starta bokhandel. Frid och fröjder.

Fast nej. Det inträffar såklart många komplikationer. Hur många plädar kan man sätta in i en bokhandel så att den fortfarande räknas som det? Varför vill Michelle vara singel? Är hon singel? Anna vill ha egna barn och kämpar med relationen till sina tre styvdöttrar. De hatade hennes julklapp, som bestod av 12 böcker till dem var, i förstaupplaga, signerade av författarna. Otacksamma typer!

Sammanfattningsvis är det en bok som först var irriterande (så fort någons "täta ögonfransar" måste beskrivas i detalj får jag utslag) men när kärleken till böcker visade sig vara en mycket viktig komponent i berättelsen fick den nåd. Fnissade dock lite åt boktrailern, för den var så gullegullegulleig. Boken är ändå lite allvarlig, ibland. Och jag har hela tiden tänkt att det är Michelle som är huvudperson?

Betyg: 3+ (4 för delarna om bokhandeln)
Titel: Och så levde de lyckliga
Författare: Lucy Dillon
Översättning: Ann Björkhem
Förlag: Forum bokförlag (2013)
Hittas t.ex. här: Bokus, Adlibris

6 kommentarer:

 1. Måste nog läsa den, känner jag. Ibland känner jag för att bli den där Anna-bibliotekarien som öppnar eget (eller det kanske är den andra som öppnar och hon bara jobbar?) Och jag försöker alltid pracka på alla släktingar böcker i julklapp och födelsedagspresent. De har börjat bli lite stela i ansiktet när de öppnar paketen från vår familj.
  Det där med "täta ögonfransar" har jag inte tänkt på. Däremot alla tusen gånger alla hos Dillon (och andra) "gör en liten grimas". Men för helsike - håll ansiktena i styr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Det gör de ju! Hela tiden! Undrar vad det uttrycket heter på engelska?

   Radera
 2. Låter verkligen OTACKSAMT!!! :)

  SvaraRadera
 3. Låter som ett trevligt boktips så här till sommaren. Sen blir det ju inte sämre av att det är någon som heter Anna som öppnar bokhandel (skulle älska det själv) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det blir en bokhandel någon dag! Tills dess kan du läsa och inspireras av den här, ty den är väldigt mysig. Även om plädarna från Home Sweet Home vandrar in och tar över plats...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...