23 juli 2013

Om alla dör, vad händer då?SÅ BRA!

Läste ut den på kvällen och drömde om 1) att alla dog utom jag, 2) att jag tog hand om kor. Sa jag att jag lätt lever mig in i böcker?

En sekund i taget är en sjukt spännande bok om att överleva en dödlig pandemi, och hur världen förändras när både el och andra människor försvinner. Gillade verkligen hur författaren fått till huvudpersonen Hedvig, och hur hennes tankar och funderingar velade sig framåt. Tyckte också om att Hedvig utvecklades från att tänka att hon inte ens vill försöka, till att bli en sån som fäller träd.

Språket är utan hack och sånt där man trasslar in sig, det flyter på och jag vill läsa mer om Hedvig när boken är slut. Hoppas sannerligen på en fortsättning.

PS: Läs också Boktjuvens blogginlägg där hon undersöker om boken är trovärdig när det gäller elavbrott. Mycket intressant!

Betyg: 4 starkt lysande pannlampor
Titel: En sekund i taget
Författare: Sofia Nordin
Förlag: Rabén & Sjögren (2013)
Antal sidor: 193
Hittas t.ex. här: Bokus, Adlibris

5 kommentarer:

 1. Ja, den är bra! Men ruskig och aktuell och skrämmande och overkligt verklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrämmande är den också, och aktuell genom fågelinfluensorna (feber?) som härjar här och där.

   Radera
 2. Haha! Rolig recension! (som vanligt)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar normalt inte genren alls och blev därför överraskad av den. Riktigt bra ungdomsbok som jag skulle kunna tänka mig att läsa högt i klassrum, där finns många aspekter att diskutera! Allt ifrån överlevnad till lojalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den har många bottnar! Skulle gärna haft den som högläsning i skolan.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...