5 juli 2013

Hästbok med mera

Millan-serien är hästböcker med svärta. Och sannerligen bra är dom. Millan går i sjuan och jobbar extra hos Marianne med att sköta hennes hästar och stall. Pengarna går inte till käder och bio utan till mat till henne och hennes lillebror. För hemma är det Millan som tar ansvar och skyddar sin lillebror, mamma sover mest och pappa dricker öl. Utom när de bråkar. Jag läser ibland med klump i halsen, och är tacksam för att ett så kallat ”tomt kylskåp” i min familj alltid har kunnat frambringa minst en pastasås.

Det är mycket som känns igen från första boken, men jag tycker ändå att historien har många nya vändningar. Framför allt har hon ju nu en pyttehäst att (också) ta ansvar för, och kanske en blivande vän som faktiskt förstår hur det är hemma.

Typiska hästboksgrejer som tävlingar, bortskämda ponnyungar (med pappor med blanka skor) samt beskrivningar av dressyrprogram dyker upp, men den har en egen grej också: Millan. Hon är en person som man tycker väldigt mycket om, och vill veta hur det går för. Och det finns många intressanta trådar inför nästa bok.

Passar till: läsare som gillar hästar, eller inte. Osäker på ålder, men på hemsidor och sånt står det från 12 år. Och där passar jag ju in ;)

Betyg: 3 välryktade shetlandsponnyer
Titel: Sveket
Författare: Pia Hagmar
Förlag: B Wahlströms (2013)
Hittas t.ex. här: Bokus, Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...