29 juli 2013

Baka/göra/tillreda cakepops – en guide i 7 bilder

Detta är ett recept på snyggt bakverk som INTE är lika krångligt som rullrån. Rekommenderas starkt.

1. Gör en sockerkaka. Det är utanför guiden. Men den ska likaväl göras. Som tur är behöver man bara halva, så hälften blir fika. Gött!


2. Mixa 250 gram sockerkaka med 50 gram färskost och 50 gram hallon. Jag tror sannerligen inte att det är noga med grammen här, men ungefär.


3. Det ser ut som köttbullssmet, men det är det inte. Säg gärna det högt till din hjärna, annars fattar den inte vad du äter när du smakar på smeten.


4. Rulla till bollar. (Pops?) I det recept jag använde mig av stod det ”12 bollar” men det blev för stora tyckte jag. Gör kanske 20 istället. Lägg bollarna i nåt och sätt i frysen i 10 minuter.


5. Klipp av grillpinnar på mitten så du får kanske 20. Smält lite choklad. Ta ut de ganska kalla bollarna ur frysen, doppa pinnarna i choklad och tryck in i dem. Det blir som klubbor.


6. Frys dem ett tag till. Leta under tiden strösslet. Det kan stå i det skåp där du minst anar det.


7. Smält lite mer choklad, kanske 150 gram eller så. Ta ut klubborna ur frysen, rulla dem i choklad och strössla över strösslet. Klart!


Ett smart tips är att ställa dem i ett glas när man har rullat dem. Ett ganska brett glas funkar bäst, ty smala glas kan tippa.

Fråga till framtiden: Kan man frysa in dem? Ty man blir onekligen mätt efter kanske två.

1 kommentar:

  1. Första bilden, mmmmums! Du lyckades verkligen få det att se gott ut! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...