2 augusti 2012

En bok kan man ju i alla fall skicka med post. Ju?

Hej Houston, det har inträffat ett problem.
Det stavas C-A-R-D-U-C-C-I.
Han finns inte på något bibliotek i Umeå.

Det han däremot gör är att han finns på Kungliga biblioteket. Men endast för läsning på plats. Måste vara en högst stöldbegärlig bok. Eller så kan man beställa en inskannad version av boken, till det facila priset av 500 kronor. För det är ju precis vad man vill lägga pengar på, en bok som varken är en riktig bok eller en riktig e-bok.

(Han finns visst också på bokbörsen, men på italienska.)

Som tur är finns han faktiskt i Sigtuna, på Stockholms universitetsbibliotek, i Göteborg och i Malmö för utlåning, hemtagning och läsning icke i läsesal. Det skulle dock vara sjukt smidigt att inte behöva svänga förbi Sigtuna på väg hem från jobbet någon dag – kan man på något sätt få boken att komma till mig istället?


En sneakpeak på mitt högt utvecklade system för projektstruktur.

6 kommentarer:

 1. Det är bra att du banar väg. Relativt snart måste jag också ta mig an de riktigt svåråtkomliga i min nobelodyssé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prudhomme tror jag också kan bli en svår en.

   Radera
 2. Funkar inte fjärrlån till Umeå, från de bibliotek som gör hemlån?? Tänk att ingen förläggare gör nya pocketutgåvor av alla nobelpristagare genom tiderna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sannerligen en bra idé! HALLÅ förläggare: Gör't!
   Ska ringa till biblioteket kanske och höra om det där lånet. Följ den rafflande fortsättningen... :)

   Radera
 3. Det måste ju gå att beställa från bibblan, kan man tycka..? :) Själv har jag till och med fått böcker beställda från London. ;)

  Däremot skulle jag vara avskräckt från att läsa något som är svårt att få tag på. Man undrar ju varför boken inte har kommit i nytryck eller spridits mer än vad det har gjorts. :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt min farhåga också... Men bibblan skall omedelbart kontaktas! (Eller, imorgon, när de har öppet, och jag har tid... så omedelbart som det går!)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...