25 augusti 2012

Vem ska bli den SISTA författaren i projektet?

Även om jag startade Nobelprisprojektet hipp som happ utan en tanke på morgondagen eller mina möjligheter att hinna kolla på så många serier som jag egentligen vill, anser jag att det bör avslutas med någon form av genomtänkthet.

Vem ska bli sist?

Det vore sannerligen trevligt om det blev någon alldeles extra. Tyvärr vet jag inte vem av de återstående kandidaterna som är något alldeles extra, eller något alls egentligen. Och så kan vi ju inte ha det!

Därför: Frågan kommer att avgöras inom kort genom omröstning i den till höger skymtande högerspalten. Och du/ni/folk du känner får mkt mkt gärna tipsa om vilka som är mest värda att erhålla denna oerhörda ära.

(Annars väljer jag ett gäng medelst "pilkastning på lista", "kobingo" eller annan fröjdefull avgörande aktivitet. Ty omröstning ska det bli!)


Är det någon som är extra bra eller är alla likadana? BRING IT!

13 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Av dem jag har läst som du inte har läst(totalt fem) tycker jag bäst om:
  Henryk Sienkiewicz och då har jag bara läst "Quo Vadis" som handlar om romarriket. Väldigt underhållande och lättläst. Fast det kanske inte är ett krav för dig. :)

  Och så gillar jag Jean-Paul Sartre, fast mest dramer(men de funkar bra att läsa tycker jag - man behöver inte se dem på teater) och vissa skrifter såsom "Existensialismen är en humanism". Jag är inte så förtjust i Äcklet.

  Men du får ju ta och göra en topplista när du är klar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underhållande är ALLTID ett plus :) Och topplista, det låter som en ypperlig idé. Fast kanske inte med alla... utan bara typ 10. Har nog tänkt undvika Äcklet, pga. namnet. :)

   Radera
 3. Eftersom det alltid kommer en ny nobelpristagare så blir det ju aldrig den sista...? Bara den senaste... Fast jag tror ju att du menar "den sista av de äldre..." Varför inte låta den första bliva den sista? Dvs. Sully Prudhomme, som jag alltid felaktigt har trott var en kvinna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, inte dumt att avsluta med SP! Dock misstänker jag ännu en bara-läsa-i-bibblan-upplevelse med denna ålderstigna bok.

   Radera
 4. Utav de som du har kvar att läsa har jag bara läst Ivo Andric, T S Eliot, Seamus Heaney och Johannes Jensen och ingen av de är extraordinära nog att kvala in som finalist. Det ska blir roligt att se vilken typ av lotteri som du kommer att använda dig av för utse "Vinnaren".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte mig omröstning! Får se om någon annan vill nominera dina tips, annars ska jag nogsamt hålla dem utanför det hela :)

   Radera
 5. Hej hej, jag utmanar dig :-)
  http://www.bokmania.net/2012/08/8-om-mig.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälpas, what to write?! Får klura lite på det!

   Radera
 6. Mina förslag: Doris Lessing, William Butler Yeats, Harry Martinsson,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar! Lessing och Martinsson dock redan lästa, men de hade båda varit värda att aspirera på den avslutande sträckan i denna lässtafett!

   Radera
 7. George Bernard Shaw med Pygmalion kanske, eller varför inte något verk av Asturias?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice! Har inte vetat vad jag ska välja av GBS, så oavsett om han blir sist eller inte tackar jag så mycket för tipset.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...