15 augusti 2012

3 motivationstips till dig med läsprojekt (som du ibland ångrar djupt att du hittat på. DJUPT!)

Saker man kan göra för extra motivation:

1. Hitta ett årtionde där du nästan har läst alla. Plötsligt blir det extremt lockande att läsa något av Gao Xingjian eller Johannes V. Jensen, även om du hittills aldrig känt ett endaste uns av lock när du tänkt på dessa författare.

2. Utfästa en belöning till dig själv för varje läst författare. Kan exempelvis vara obegränsade mängder fotmassage (obs kräver medhjälpare som är med på att hjälpa (bör avtalas i förväg)) eller att man får låna så många avbytare man vill och faktiskt läsa två av dem. Kan också fungera med choklad.

3. Hitta på så oerhört jobbiga alternativ som du måste göra om du inte läser Nobelpristagaren som står på tur att det enda vettiga faktiskt verkar vara öppna bokeländet och ta dig igenom texten. Ord. För. Ord. Jobbiga saker kan vara: sortera tvätt, tvätta tvätt, städa bilen, sortera bilen, dammsuga golv, tämja en tiger, diska alla tallrikar i finporslinet som blivit dammiga av att aldrig användas, plugga till tenta, gå 10 mil etc etc.

Och ja, jag har testat alla sätt och måste säga att de gör sig bäst i en kombination. Särskilt med fotmassagen.


Ett jobbigt alternativ.

8 kommentarer:

 1. 3 bra tips! Satsa på nr 1 först, t.ex. år 2000. Kommer att kännas härligt när det är avklarat!Idag kan du dessutom belöna dig med lite surströmming!

  SvaraRadera
 2. Jag har sagt det förut: Gao Xingjian är jäkligt trist, men en novell räcker ju så läs en novell!

  Och jag beundrar dig för att inte ge upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm.. han kanske finns i Nobeller 1? Ska kolla.

   Radera
 3. Och ett nytt nyps: TS Eliots De knepiga katternas bok är en samling roliga och lättsmälta dikter. Det tar dig ca 30 min att ta dig igenom.

  Och jag läste faktiskt Heaney, Walcott och Fo på samma dag. Två pjäser och den kortaste diktsamlingen och jag klarade att läsa alla innan jul! (Jag har ju också nobelprisprojekt, men inte lika ambitiöst.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De knepiga katterna låter onekligen lockande. Mest för att de innehåller katter. Och jag har hört namnet förut=den måste vara känd och bra. (Typ?)

   Tre på en dag låter mastigt. Hoppas att du gillade minst två :)

   Radera
  2. Den var rolig om inte annat :)

   Walcotts pjäs var riktigt bra! Det finns bara en på svenska och det var den jag läste. Fo är höhöhö-humor och Heaney var skittrist (men finns i extremt korta böcker).

   Radera
  3. Fo är klar! Och Walcott har jag lånat en diktbok med söndagscitroner i. Så det blir nog den. :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...