5 mars 2013

Hann bara halva Wolves

Typiskt. Hann bara halva låneboken Tell the Wolves I'm home. Återlämning imorgon.

Jag har hunnit läsa delarna när huvudpersonen June är deppig och tveksam och ältande. (Jag litar inte på Toby. Eller? Jag tycker inte om Toby. Eller? Jag är avundsjuk på Toby. Eller? Jag tycker om Toby litegrann. Eller?) Dessutom har jag läst slutet. Men fattade inte mycket. Så jag tror att det är den bästa biten jag missat. Reservationer, ska det vara bra eller?

Har inte läst Torka aldrig tårar utan handskar, men temat verkar lite likt. Junes morbror Finn dör av aids, det är 80-tal och ingen vet vad det är. Eller om det smittar genom en kyss på håret? Ett porträtt av June och hennes syster finns också med på ett hörn. Eller hörn och hörn, när jag lämnade boken låg tavlan i ett bankfack, men det är något skumt med det hela.

Jag tror inte att jag kommer låna och läsa ut resten, eftersom den kändes så långsam och seg. Ni som läst boken får gärna berätta vad som händer i mitten. Särskilt med porträttet. Och vad menar hon i slutet där om ”vem som egentligen är en mördare”?


Vad menar hon egentligen? Är det hon själv? Eller Finn? Ska jag läsa den ändå?

8 kommentarer:

 1. Har hört så mycket om den, att mina förväntningar verkligen är jättehöga. Tur att de kom ner lit epå jorden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod för krossade förväntningar :P Nu hoppas jag att du verkligen ska gilla boken!

   Radera
 2. Får man inte förnya? Det gör jag hemma vid datorn... Den där är det väl ingen kö till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon i Umeå köar uppenbarligen på boken! :)

   Radera
 3. Kan du berätta hur hypen för denna bok började? Helt plötsligt ska alla läsa om nån som kommer hem. Och nåt om vargar. Jag fattar't inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källan till hype: Bokhora tror jag. Hade något vagt minne av att jag läst ett tips om den där, och sedan stod den med framsidan utåt på bibblan. Mitt undermedvetna kände igen framsidan, och så hips vips var den lånad. Den handlar inte så mycket om vargar. I första halvan.

   Radera
 4. Åh, den som jag hade tänkt läsa, nu blev jag opepp! Det gör dock inget för jag har ändå en lång kö med andra böcker, så det är lite skönt att "slippa" en.:D

  SvaraRadera
 5. Jag har också läst och tänkt lite "Jaså, var det inte mer än så?". Helt ok, men inte mer, är min dom. Har du annat du är sugen på att läsa, behöver du inte prioritera ett omlån!
  /Titti

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...