7 augusti 2012

3 exempel på böcker som passar/inte passar i badet

Som bokläsare begåvad med ett badkar händer det ibland att aktiviteten bada kombineras med aktiviteten läsa. Men vilken bok ska då med i badet? En fråga som inte är så lätt som den låter. På bilden ser vi tre olika typer av böcker:

1. Gammal bok med känsligt skinnband (och guld på)
2. Pocketbok (bättre begagnad)
3. Inbunden bok (trilogi)

Bok 1 är olämplig som badbok då det skulle vara mycket olyckligt (kris! katastrof! uppror!) om den fick skum, ånga eller schampo på sig.
Bok 2 är ytterst lämplig eftersom den vid eventuella ofrivilliga dopp lätt kan ersättas för 10 kr på närmsta loppis. Dessutom har den mycket låg vikt=dina armar tackar dig.
Bok 3 är inte bra. Av flera skäl. För det första är den för tung. För det andra är den för bra. Förkylningar riskeras emedan badningen lätt kan utsträckas till både en och två timmar med kallt vatten som följd.

PS: Samma riktlinjer gäller för stranden, även om bok 3 kan tas med dit vid vältränad biceps.


En lämplig och två mindre lämpade. Hur väljer du badbok?

3 kommentarer:

  1. Som biblioteksanställd så vill jag passa på att påminna om att lånade böcker INTE bör tas med i badet. Det är så onödigt att behöva betala en förstörd bok... ;-)

    SvaraRadera
  2. Bra tips. ;) För att vara på säkra sidan läser jag bara tidningar i badet. De brukar jag ändå lämna till återvinning när de är lästa, så det gör inget om de blir blöta. ;)

    SvaraRadera
  3. Håller fullständigt med dig! Avskyr när jag håller på med tjocka inbundna böcker och inte kan ta med dem i badet...Det skulle helt enkelt få för ödestigra konsekvenser om jag tappade den....

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...