29 mars 2013

Att öva inför bokmässan

En av mina secret evil masterplans med att besöka Littfest var att öva inför Bokmässan i september. En god bloggambassadör rekognoscerar och tränar för att komma i toppform till själva mässveckan. Littfest utspelas i och för sig på 2 dagar istället för 4, och på en yta som Bokmässan skulle kalla ”en lagom stor yta för två montrar och en föreläsningssal”, men det är ju just det som är poängen med övning. Börja smått. Här är mina slutsatser så här långt:
 • Ta med en vattenflaska (och om det går en bärbar toalett?)
 • Välj rätt skor, annars ger din hälsporre igen (se bild nedan)
 • Glöm inte ditt förprickade program (ha det i appen?)
 • Ha med något att skriva på. Det blir väldigt konstiga anteckningar i mobilens pyttiga anteckningsapp (lerativt ätt att övers Ett exempel Imponerand!världen är i sig mwtaforiskfull av sammanhang). Alternativt kan man ju öva på att skriva på mobilen. (Skaffa en padda?)
Och sist men inte minst:
 • Ät regelbundet så att du inte blir för trött och går hem innan Bodil Malmsten ska prata.
Har ni rutinerade bokmässebesökare fler tips?


Till vänster: awesome. Till höger: icke awesome.

7 kommentarer:

 1. Hihi, sedan får du ha en väska med hjul....

  SvaraRadera
 2. Du har redan nämnt det men vattenflaska är ett måste och sköna skor!!! Man vill gärna vara fin på viktiga händelser, men glöm det. På mässan är det bekvämlighet som gäller, speciellt när det gäller kläder. :)

  Ta gärna med lite smått att äta också, så du kan ta något i pauserna. Det är ibland riktigt långa köer till de små matdiskarna som finns lite här och där på mässan och du vill inte slösa tid på att stå i kö om du kan undvika.

  Är du där på fredagen och lördagen, var beredd på att det är MYCKET folk vid de stora förlagen. Bokälskare är älskvärda, men det är galna när det gäller böcker.

  Vanligtvis får man kassar, men ta gärna med egna utifall.

  Ha ryggsäck istället för axelväska. Hanneles tipsar om väska med hjul. Själv har jag väl inte vågat mig på det (känns som det är tillräckligt trångt redan), men det kan vara bekvämt. Speciellt om du har jacka och massa annat att bära på :)

  Allt det här har du kanske redan hört sedan tidigare, men det kanske inte skadar att upprepa.

  GLAD PÅSK på dig Josefin!

  SvaraRadera
 3. Tack för tips! Det där med väska är nog viktigare än man tror. Kan man ha en liten hund som drar en vagn? :) Har dock varken hund eller vagn. Ryggsäck låter onekligen bäst. Och köer, har inte tänkt på köer! Bra med medhavt snax. Ska du dit i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr blir det ingen mässa i år för oss. Min syster som jag brukar gå med, kan inte i år.

   Jag glömde fråga. Vad brukar loppispris för pocket och inbunden vara? Jag tycker nämligen att Myrorna har ganska bra priser även utan halvapriset. Vi har nämligen bokat bord för loppis i Vännäs nästnästa helg och jag har blivit tvungen att inse att jag inte kan ta med alla böcker tillbaka ner till Stockholm igen.

   Radera
  2. Tråkigt :(

   Loppispriser varierar tydligen stort över landet och även lokalt. I Umeå har de på Myrorna ibland 50-60 kr för inbundna böcker (även gamla och i dåligt skick) och det tycker jag känns lite dyrt. Pocket kostar 15, vilket är mer okej om de är i bra skick (alla är verkligen inte det). Returbutiken har billigare böcker, tror det är 10 för pocket och lite olika för inbundet (Hästböcker kostar 2 kr btw.). Kupan på Mariedal har jag inte koll på exakt. Om man går på Nolialoppisen kan böcker kosta allt från 1 till 50 kronor, beroende på vad säljaren tycker de är värda! På loppisen på travbanan är det oftast billigare. Men allt detta är mina högst subjektiva uppfattningar :) På loppis i Piteå är böcker billigt. Slutsats: mycket varierat pris!

   Så jag kan tyvärr inte ge några mer specifika tips på vad du ska ta för priser, men gå runt lite och kolla vad andra tar, eller så kan du ju börja högt och sänka om det verkar "dyrt" på just den loppisen. Eller så säljer du en stol istället och rymmer en extra låda i flyttlasset :)

   (Har någon annan någon synpunkt på begagnat-pris på böcker så fortsätt gärna på denna tråd!)

   Radera
 4. Gå inte för mycket i stora salen, det kan leda till olika typer av mentala problem. Ett par gånger per dag kan funka, helst ska blicken ligga på golvet minst halva tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora salen är lätt skrämmande faktiskt. Och varm? Ta med liten fläkt kanske också är en bra grej.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...