1 april 2012

Tips sökes

Hallå! Jag har ett problem. Ett stycke resesällskap behöver några bra tips. På böcker. (Tycker jag.)

Önskemål: det kan gärna vara storslagna berättelser, de kan vara långa eller korta men viktigast att de är storslagna. Om någon räddar världen gör det liksom inget. Han vill inte läsa om citat ”såna som hade det lite svårt i Sverige förr i tiden” slut citat.

Det är här problemet dyker upp. Emedan jag i hög grad gillar böcker som handlar om folk som hade det lite svårt i Sverige förr i tiden (tänk Utvandrarna, Mina drömmars stad, Nässlorna blomma, Glasfåglarna etc etc) är jag högst icke-lämpad att utföra detta tipsande. Mina älsklingar funkar ju uppenbarligen inte här.

Så vad ska jag göra? Vilka böcker kan passa? Resesällskapet har t. ex. läst och gillat Sagan om ringen, Sagan om Belgarion, Sagan om klanen Otori samt Pestens tid, vill undvika Harry Potter och avskyr Jan Guillou.

Dela mkt mkt gärna med dig av dina bästa storslagna boktips! Jag lovar att vidareförmedla dem efter bästa förmåga.


Tydligen ska de ha svarta omslag också.

6 kommentarer:

 1. Hur skulle det vara med Metro 2033 av Dimitri Glukhovskij? Omslaget är rätt mörkt, även om det inte är helt svart. Och sen gäller det att rädda hela tunnelbanan i Moskva. Där det bor lite människor kvar efter ett kärnvapenkrig. Det kunde funka.

  SvaraRadera
 2. Stephen Kings serie om Det mörka tornet. Drygt 3000 sidor fantastisk berättelse. Och om ditt resesällskap gillade Pestens tid så borde Det mörka tornet passa också. Där finns dessutom massor av referenser till Pestens tid :)

  SvaraRadera
 3. Hungerspelen? Eller George R.R. Martins Sagan om is och eld-serie.

  SvaraRadera
 4. Tack för tips! (Skäms dock lite över att jag inte tänkte på Hungerspelen själv, boken har ju inte lämnat mitt huvud den senaste veckan!)

  Ska bli högst intressant att se vad som kommer att läsas i hushållet den närmsta tiden. :)

  SvaraRadera
 5. Har resesällskapet läst The Hobbit? I så fall är det ett tips. Jag tipsar enbart pga att jag inte läst trots att jag läst alla böcker i trilogin osv. Osv. Är dålig på storslaget annars. Är bättre på såna som hade det lite svårt förr i ti'n.

  SvaraRadera
 6. The Hobbit är läst! Meddelas det från andra sidan skrivbordet. Jag tror att den är bra?

  (Och jag hoppas innerst inne att de här som hade det svårt förr i tiden ska få en chans. Eller två. De är ju så värda det! :) )

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...