16 januari 2012

Dagens, nej veckans, nej LIVETS frukt!

Får jag lov att presentera min nya kärlek:
APELSINEN.
Denna missbedömda frukt, som jag alltid ratat på grund av dess svårskalade natur, risk för kärnor, torra delar eller saftattacker i ögat.
DEN ÄR JU FANTASTISK!
Ty:
1. Man kan skära upp skalet med kniv.
2. Man kan skala i diskhon.
3. Man kan pricka in apelsinsäsongen (som tydligen är nu).

Jag borde ju ha anat något när så här bra böcker har apelsin i titeln:
Apelsinflickan, av Lena Kallenberg
&
En doft av apelsin, av Joanne Harris.
Så. Ät och läs. Mmm...

5 kommentarer:

  1. Nej goda är de inte, men boken Apelsinflickan är fantastisk!

    SvaraRadera
  2. De är inte goda, de är DELIKATA :) Och boken är sannerligen bra.

    SvaraRadera
  3. Hur kan du ha missat apelsinen! Nu är det inte heller vilken apelsinsäsong som helst utan blodapelsin! Nu ska man passa på att köpa blodapelsin för de börjar komma och jag älskar dem. Det är nästan så att när man väl prövat blodapelsin vill man inte gå tillbaka till den vanliga.

    SvaraRadera
  4. Aha! Man kanske kan pressa färsk juice av blodapelsin? Låter fantastiskt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...