5 juni 2013

Rapport från en frysbox

I det Nobelprisprojektska hushållet pågår nu ett nytt projekt. Frosta av frysen. Det är inte så lätt som det låter, när man varken har minusgrader eller kylväskor modell jättestor. Har därför initierat en komplicerad process i syfte att äta upp allt däri.

(Den komplicerade processen innebär att 1. skriva upp alla grejer i en lista och 2. äta upp sakerna i lämpliga kombinationer.)

Det går hittills mycket bra. Vi har igår ätit plättar med bär (från frysen) samt fisksoppa gjord på bland annat dill (från frysen). Idag blev det runda fiskpinnar, som egentligen heter något fancy, med mos, och en liten dutt kikärtsgryta med kyckling som förrätt (med extra dill). Allt från frysen.

Återstår bland annat följande: Dill och andra örter. En halv bytta buljong från gryta, vittnen rapporterar att de sett en köttbit bland buljongen. Dill. Två rostbröd. Dill. Tre falafelmojänger. Olika bär. Dill.

Vad skulle du ha lagat av dessa råvaror om du exempelvis deltagit i Sveriges mästerkock? Alla tips kommer att noga övervägas.


Varför ska man frosta av frysen, undrar ni. Det sparar ström! Dvs bra för miljön. Vad har det här med böcker att göra, undrar ni. Författare har också frysar! Dvs bokrelaterat. 

6 kommentarer:

 1. Men varför köpte du så mycket dill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja... ungefär av den anledning som Carolina beskriver nedan! Och för att "dill har man ju till allt". Har insett att nej, det har man inte. Idag har vi t.ex. ätit pizza. På den hade vi basilika och oregano, men icket ett endaste uns dill. Fast det kanske är gott? Har jag missat mitt livs kulinariska upptäckt här? Dillens mysterium!

   Radera
 2. Man tagerrrr falafelmojängerrrrna och dopparrr dem i den sauterade buljongen så härrrrr. Sedan skivarrr man dem med den fantastiskt vassa japanska kniven och läggerrrr dem på det perrrrfekt uppvärrrmda rostbrrrödet.

  Sen slänger man all jämra dill i slaskhinken. Man kommer ändå att köpa ett nytt monsterknippe när de ligger på ICA i sommar och kostar 25 kronor för typ 25 kg och man tänker att "gud vad bra att ha i frysen till vintern när man inte kan få tag i färsk dill och det är så himla dyrt att köpa ett futtigt knippe i affären". (det sista var en hjälp till svarsformulering till Ingerun...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mohahahaha! Ska testa! Saknar bara japansk kniv.

   Såg nya knippen dill idag på affären, så denna lömska plan visavi den befintliga dillen kommer mest sannolikt att genomföras.

   Radera
 3. Jag hade nog gjort en gryta eller liknande av buljongen och haft falafelmojängerna till förrätt, kanske ihop med rostat bröd. Potatisen till grytan hade jag kokat i helt osannolika mängder dill. Sedan hade jag ätit glass och bär till efterrätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och eftersom frysen ska tömmas måste man ju äta upp ALL glass direkt. Går ju inte att spara. Två tummar upp för denna briljanta idé!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...