11 april 2013

Liebster-blogg-enkät och några bloggtips

Tackarrrr! säger jag till Boktjuven och Marcusbiblioteket som gett mig en sån här:Marcus skriver så här: När en får en Liebster blog award” kan en svara på dessa frågor om en vill och skicka vidare till 5 favoritbloggar värda att uppmärksamma. Men det räcker också att bara ta emot priset och tänka på att jag och många andra uppskattar just det som du gör. 

Och det gör jag! Tänker på hur glad jag blir över att den här spontant tillblivna, något spretiga, bokinriktade bloggen faktiskt blir läst av andra människor. Som jag inte är släkt med!


FRÅGORNA

Vad ville du bli när du var liten?
I tur och ordning: Pizzabagare, gymnast som höll på med såna där band på pinnar som ibland var med i Lilla sportspegeln, och journalist.

Vad är du idag?
En hybrid av språkvetare och administratör med vassa skills inom Nobelpristagarläsning.

Vart vill du helst resa?
Lätt: Ett ställe med vacker natur där man får rida på hästar i flera dagar och sova i tält.

Var ser du dig själv om fem år?
Som en veteran inom området ”resor i vacker natur där man rider på hästar och sover i sängar”. (Antar att jag blir less på tälten efter ett par år...)

Rött eller vitt?
Rosa!

Sommar eller vinter?
Svårt. Vinter om jag får bestämma hur den ska vara: -5 till -8 grader, sol, 1 meter snö som är pudrig/fast och inte blir isig och hård. Det ska börja snöa 20 november, sedan snöa några centimeter per vecka. Smältning 1 april och sopning av vägar 2 april.
Fast så är det ju aldrig, så jag tar väl sommar då.

Skog eller hav?
Skog! Älskar träd. Mest tallar, men även granar, aspar, björkar, rönnar med flera. Pinje skulle jag gärna träffa live.

Vad gör dig ledsen?
Missunnsamhet och folk som inte vill förstå. Och lite annat.

Vad är det bästa du vet?
En känsla av att ha mycket tid framför sig när man kan göra vad man vill. Och gärna att det är sant :)


BLOGGTIPSEN
Jag skickar vidare utmärkelsen till detta gäng, som bloggar med studs och bravur:

Pantalaimone är en snajsig bokblogg med lärarinslag. Läs till exempel om hur det går till när läraren läser Häxorna av Roald Dahl...

Jenny läser om Nord- och Sydpolen är också ett projekt som går ut på att läsa ett antal böcker på en viss tid – denna gång alla böcker i butiken där bloggaren jobbar. Hatten av.

Bokblomma – en av de eminenta medlemmarna i bokcirkeln jag är med i, och den främsta e-boksinspireraren i min bekantskapskrets. Inhandlas det läsplatta så beror det på denna bloggare :)

Med näsan i en bok – också en bokcirkelkollega, som gärna läser och skriver om skräck. Har inspirerat till att prova en vampyrbok (!) och läsa böcker med läskiga omslag. Har den goda smaken att gilla ugglor, och den mest omfattande etikettlistan jag sett i bloggvärlden!

Bokbloggar.nu – som kanske inte är en blogg egentligen, men ack vad praktiskt att hitta bloggläsning om böcker där.


En tulpan om dan är bra för (insert valfri grej).

3 kommentarer:

  1. Åh, vad glad jag blir över att du länkar till min blogg. :)
    Höll nästan på att skriva att det är tur att du bor i Norrland eftersom du gillar vintern. För här är ju vintern ganska.. lång. :P Såg sen att du föredrar sommaren ändå. Får se om det blir sommar i år...

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken positiv överraskning, att jag är utvald! Det hade jag faktiskt inte räknat med. =) Och, det är ju faktiskt tack vare att jag hittade hit, som jag påbörjade mitt projekt! =)
    //Jenny (Jenny läser om Nord- & Sydpolen & allt däremellan)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...