4 juni 2012

Bokcirkelbok utläst i sista minuten

Efter att ha sett ”The woman in black” (sjukt läskigt hus och barnkammare och gungstolar och träsk) var Främlingen i huset av Sarah Waters en mycket mycket mild roman. Och efter att ha sett ”Dark shadows” visste jag precis hur det förfallna huset såg ut.

Förutom det så tyckte jag att boken skulle kunna kallas seg på sina ställen, men att det samtidigt kändes på pricken rätt. En stilla doktorspraktik, ett förfallet hus och väldigt mycket engelskt väder. (Och te!)

Jag får för mig att det är ovanligt att det är berättaren som är den sansade personen, som försöker få alla att se de mystiska händelserna från den logiska sidan och betänka att de är mycket trötta och stressade. Han var lite jobbig på den punkten. Saker jag ser fram emot att höra vad de andra tänkte om:
 • Slutet
 • Titeln
 • Spökerierna
 • Relationerna

Sammanfattning: En välskriven och mysig bok som jag tyckte om, med ett intressant slut. Främlingen i huset kom ju till och med vidare till andra chansen i årets bästa lista!

Två av de andra bokcirkelbloggarna: Bokblomma och Med näsan i en bok har också skrivit om boken. Ska försöka hålla mig från att läsa före morgondagens bokcirkel! (Vilket är svårt, ack så svårt. Särskilt eftersom jag ändå letat upp inläggens länkar. Hm.)


Ett hus med främling?
2 kommentarer:

 1. Har jag sagt detta tidigare på din blogg?

  Efter att jag läste ut boken så börjar jag undra om du inte har rätt. Kan det vara läkaren som är denna märkliga Främling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad spännande att du också började tänka i de banorna! Ju mer jag tänker på det desto mer säker blir jag på att det är läkaren. Och att den engelska titeln är "The little stranger" tycker jag inte alls motsäger detta, eftersom han uppehåller sig vansinnigt mycket vid det besök han gjorde där när han var liten. Det är liksom där han har fastnat i sin idealiserade bild av huset. Han var en liten främling när han var där förut och hans unga jag har blivit den där poltergeisten! Slut på lång harang. Får ta upp detta på nästa träff :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...