13 februari 2012

Tematrio: Ogill som borde vara gill

Lyran frågar i tematrion: "En del författare/böcker borde man ju helt enkelt gilla för att så många andra gör det eller för att de helt enkelt är bra. Vilka böcker/författare ogillar ni (eller gillar oväntat lite) trots att ni förväntat er eller 'borde' gilla?"

En intressant fråga, som jag inte behövde fundera så mycket över! Les réponses:

1. John Ajvide Lindqvists Låt den rätte komma in. Jag vill också hänga med på det här vampyrtåget! Men. det. går. inte. Kan mycket möjligt vara mitt största läskomplex. Ever.

2. Jonas Gardell, i allmänhet. Alla elever fick ett exemplar av, och var även tvungna att läsa, En komikers uppväxt i högstadiet. Jag tyckte att den var astråkig och hatade det faktum att när vi väl fick en bok var det världens sämsta. (Hade jag varit lite äldre hade jag antagligen skrivit arga insändare om slöseri med skattemedel.) Och mina klasskompisar som inte heller gillade boken tyckte att böcker i allmänhet var ännu kassare än innan och fick ännu mindre läslust. I mina ögon förstörde boken deras inställning till läsning för all framtid. Inte ett bra underlag för att gilla. För att ge Gardell en andra chans läste jag Jenny flera år senare och den var jättejobbig, mest på grund av ämnet. Så jag gillar inte Gardell så mycket som folk i allmänhet verkar göra, och skyller allt på högstadiet.

3. Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst trodde jag skulle vara En Bok Att Älska, ty hon är en fantastisk person. Men jag kom som aldrig in i den och kände mig hela tiden lite besviken. Och så ogillar jag blod, det var mycket blod i boken.

Vilka böcker ogillar du?

8 kommentarer:

  1. Håller med dig om vampyrer, det har inte funkat så jättebra för mig heller. Däremot har jag prövat zombier, det var lite roligare för en som gillar dystopier och så fick jag känna mig lite cool igen ;)

    SvaraRadera
  2. Två av dina "ogilla" (punkt 1 och 2) har jag klarat av och faktiskt tyckt om :) Kanske ska jag prova Mia Skäringer också...

    Håller på och sätter ihop min egen trio, men har fallit på målsnöret. Två har jag kommit på, lätt som en plätt, men den tredje?

    SvaraRadera
  3. Gardell tycker jag är helt OK, men En komikers uppväxt inte är favoritboken. Skäringer är jag i valet och kvalet om jag skall läsa eller inte. Är lite rädd för att bli besviken.

    SvaraRadera
  4. Jag trodde att jag hade läst en massa vampyrböcker, men när jag skulle söka vampyrböcker jag läst, blev det inte så många. Däremot förekom det många varulvar, och dem hade jag inte alls reagerat på att jag läst böcker om. Så kan det vara!

    SvaraRadera
  5. Zombier fanns det i "Metro 2033" och det hade jag konstigt nog inte så mycket emot. Och en varulv finns det ju i Harry Potter så det är jag van. Men de här vampyrerna alltså. De är ju så overkliga. :P

    SvaraRadera
  6. Jag håller med, Mia Skäringers bok var verkligen besvikelse. Däremot gillar jag Gardell och en komikers uppväxt och har tvingat ett antal elever läsa den :)

    SvaraRadera
  7. Men! Du tycker illa om två av mina favoriter (nr 1 och 2). Mia Skäringers bok gillade dock inte jag heller. ;)

    SvaraRadera
  8. Jag tror att jag lyckats pricka rätt i mina "ogill som andra gillar" med nummer 1 och 2! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...