21 januari 2013

Svikarfoten

Här sitter jag och tycker synd om mig själv. Jättesynd faktiskt. Igår höll jag som bäst på att göra en Heroisk Insats När Det Gäller Löpning, men mitt i allt: foten vägrade göra mer. Fick jag någon förvarning ens? Nej! Den bara spring spring spring AJ.

Google säger att jag har hälsporre och att det tar 6–9 månader innan det försvinner. Jag tror att det tar fram till den 18:e maj. Då tänkte i alla fall jag springa ett varv i Göteborg. Provade nyss gå lite och foten bara: mohahaha, glöm det.

Sjukvårdsupplysningen tycker att jag ska äta tre ipren om dagen i en vecka, så har det nog ”läkt ut av sig själv”. Sjukvårdsupplysningen kan läka ut av sig själv. Foten bara: Ipren! Töntigt! Jag skickar fru-k-tan-svärda smärtor upp genom benet oavsett.


Svikaren. Folk i min närhet säger att ens fot inte är en egen varelse, men jag har mina tvivel. Så här beter man sig helt enkelt inte om man är ett lag.

10 kommentarer:

 1. Brukar läsa din blogg men har nog aldrig kommenterat. Men nu är det på sin plats med ett krya på dig! Tycker du är skojig även när du har ont, fast hoppas såklart att du blir bättre snart. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! :) Planen är att bli bättre, mkt mkt snart...

   Radera
 2. Se till att skaffa dig ett bra inlägg till skorna och menar jag inte de standardinlägg som finns på apoteket. Via din vårdcentral se till att du får remiss till en ortopedtekniker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så man ska göra alltså! Ska ringa vårdcentralen imorrn, och knapra ipren fram tills jag får komma dit. We have a plan.

   Radera
 3. Åh nej! Stackars. Tycker foten ska få kvarsittning.

  SvaraRadera
 4. Jag har också hört att bra inlägg eller skor är det enda som hjälper. Har vänner och familj som har hälsporre. Sambon hade lite grann och fick rådet av någon inom vården (minns inte om det var läkare) att inte gå barfota helst inte bara i strumpor utan ha på sig tofflor. Crocs-liknande är bra. Min pappa fick råd om bra inlägg till skorna eller riktigt bra skor. I övrigt så finns det ingen medicin eller något som läker bort det tyvärr :( Inte vad jag fått höra av de som haft.

  PS. Hade du någon chans med att gå på bokbytet i lördags? Såg inte dig, men så kan det vara så att jag hade blicken fäst på böckerna den större delen av tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen medicin!!! Nej! Jag ska kolla skor asap. Ty så här kan vi inte ha det. Tack för råden!

   PS: Hade fullt upp med att handla varma handskar s det bidde inget byte:( Men varma händer!

   Radera
 5. Voltaren Gel, så slipper du ge smärtstillande till hela kroppen. Resten av dig ska inte behöva lida pga Svikaren.
  När jag hade inflammerad hälsena var det skönare att gå på tå och ha högklackade skor. Alltså inte pumps, men skor med lite klack. Vet inte om det är samma med hälsporre.
  Krya på dig och Fy! på Svikaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har skickat ett stycke resesällskap till apoteket och därifrån fått Voltaren - den starkare versionen. Ska invigas imorgon.

   Njo, det är nog lite samma, jag går helst på tå med högerfoten (ser mkt mkt konstigt ut). Men klack - det är ännu överkurs! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...