13 september 2012

Alla vi som gillar JL klappar nu!

Istället för att gnälla om tidsbrist och tråk tänker jag gå över till att starta en fanclub. Johanna Lindbäck ftw! Livets fröjder att läsa hennes böcker! Det är som ett gosedjur för hjärnan. Har just läst Min typ brorsa, och nyss läst Tänk om det där är jag och för ett lite längre tag sen läst Välkommen hem. Och jag kanske är äldre än den egentliga målgruppen, men varför ska man straffas för att man råkat födas för tidigt för bra ungdomsböcker? Jag vägrar åldersdiskrimineras på detta sätt.

Gillar mkt: blandningen av viktiga saker, fart, humor och kärlek. Man blir glad och tycker om karaktärerna. Det är sannerligen en bra sak. Plus: det är ju Umeå nästan överallt! (Min enda invändning: man är PÅ Umedalen, inte I. Kanske en redaktör som ändrat?)

Bilder på viktiga platser:

1. Schmäck. Fiket där de fikar i både Min typ brorsa och Tänk om... De hade stängt så skylten var faktiskt mer inspirerande än själva fiket.


2. Östra gymnasiet. Där både Nina och hennes brorsor och Agnes och hennes SP Internationell går.Så: låna, köp, hyr (hyr?) böckerna och LÄS!

9 kommentarer:

 1. Nu har jag inte läst något av Johanna Lindbäck, så ingen klapp men gillade verkligen ditt uttryck som ett gosedjur för hjärnan. Så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Det är bara att sprida det vidare!

   Radera
 2. Kul inlägg och bilder! Jag har läst alla utom "Tänk om det där är jag". 6 böcker har hon skrivit. Jag vill härmed ansöka om medlemskap m a o.

  Det där med att läsa ungdomsböcker trots att man är vuxen har aldrig rört mig i ryggen. Jag läser Kalle Anka om jag känner för det. Stäm mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen i klubben! Har du läst den nyaste också? En fröjd?

   Radera
  2. Ja. En av mina favoriter. http://vadvilljagtjuva.blogspot.se/2012/09/som-om-jag-fragat.html

   Radera
  3. Åh! Då ska jag bara läsa "Saker som bara händer" först så att jag fattar de där referenserna till tidigare bok!

   Radera
 3. Jag klappar allt vad jag kan, och håller med dig!/ Ida

  SvaraRadera
 4. Jag håller också med (så här i efterskott)! Har inte hunnit med hennes allra senaste, men annars så. Tryckte "Min typ brorsa" i händerna på både tonårssonen och maken i somras när de gick torrt på läsning under den regniga sommarstugevistelsen. Båda gillade! Jag skulle vilja betrakta hennes böcker som lämpliga för alla från ca 12 år och uppåt. (Mormor och farfar kan ju också läsa och få en känsla för hur alldeles "vanliga" ungdomar kan tänkas resonera nuförtiden.)
  Bokmalin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...