24 februari 2013

Strindberg för dig som har bråttom

I min bokhylla står Siri, om Siri von Essen, och väntar. För lite bakgrundsinfo har jag läst den här serieboken om Strindbergs liv och författande. Den är underhållande och enkel, stilen känns igen från 80 romaner för dig som har bråttom.

Jag hade faktiskt väldigt dålig koll på denne man som jubilerade förra året. Det enda jag visste var att han inte fick Nobelpriset, han ville gärna ha det, och han var gift med ovan nämnda Siri. Nu vet jag även vilka som ingick i hans entourage, hur lång han var och ett uns om vad hans litterära verk handlade om.

Det roligaste är ändå när Lange & Lange gör om vissa berättelser, under rubriker som ”Tänk om Strindberg hade skrivit röda rummet idag” och så är det en vampyr inblandad i det hela. Fniss.

Titel: Strindberg för dig som har bråttom
Text & bild: Katarina & Henrik Lange
Förlag: Kartago 2012
Hittas här: Bokus eller Adlibris eller biblioteket


Finns även tips om hur du skapar rätta Strindberg-looken. 

7 kommentarer:

 1. Siri väntar i min hylla också. Kan faktiskt rekommendera En dåres försvarstal, knyter an till dagens bloggar där man blottar sig själv mer än man kanske tänkt från början.

  Och så Hemsöborna, det är ju som att läsa en saga :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemsöborna har jag velat läsa ett tag, men nu råkade ju den här boken spoila slutet :) Så det kanske är en varning: Serieboken avslöjar sluten!

   Radera
 2. Jag har "80 romaner för dig som har bråttom". Underhållande, men stor spoilervarning för den som vill läsa romanerna sen..

  SvaraRadera
 3. Ett alternativ för den stressade som vill lära känna Strindberg: http://www.boktjuven.com/2012/05/strindberg-dod-i-100-ar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det var ett mycket bra alternativ!

   Radera
 4. gillar Henrik Lange, roligast om man läst böckerna innan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så man ska göra, för att kunna fnissa igenkännande.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...