19 februari 2013

Inspiration i Göteborg – boblambträff!

Hemma i Umeå igen, tillsammans med en efterhängsen förkylning som till sist hunnit ikapp mig. Men. Det har varit en ytterst trevlig helg ändå! Några höjdpunkter:

Tåget spontanchockade genom att inkomma 10:59 – en hel minut tidigt! Därför hann jag med att besöka tvättanstalt, titta på Harry-Potteriga träd i Haga och gå på visit. (Läs: somna i soffan hos en vän, som även hon varit på tvättanstalt. Mycket tröttande.)


Tvättanstalten. 


Piskande pilträdet? Ordinära träd? Ingen vet.

På söndagen var det så dags för Tolfvan/12 edsvurna män och kvinnor/De 12 apornas armé/Duzzinet att träffas på Bokmässans kontor. Det kan vara så att de som jobbar där har världens roligaste jobb. Ganska säker faktiskt. Vi minglade och åt pinnar och fick veta en hel del om Bokmässans historia. Tips: kika in hos Boktjuven eller The Book Pond som båda skrivit snitsiga sammanfattningar!


Guidad tur i lokalerna. Fullt med Nobelpristagare på väggarna. Här till exempel Kenzaburo Oe.

Kvällen fortsatte med mat, prat och bok(bloggs)nördande. Overkligt men ytterst trevligt att träffa människor som man redan "känner" genom deras bloggar! Har fått tips om QR-koder och recensionsexemplar och visitkort och kanske ska man ha något speciellt på sig på mässan som gör att man syns?


Tulpaner och italienskt. Vi led ingen brist på nånting alls faktiskt. Möjligen på skärpa i den här bilden? 

Nästa dag, dvs igår, började med frukost på 23:e våningen. Bokbloggare är ovanligt trevliga och verbala även vid tidiga klockslag. Göteborg gjorde sitt yppersta för att visa sig från sin bästa sida.


Milsvid utsikt över typiskt Göteborgska saker som exempelvis fukt.

Tillsammans med våfflorna fick vi även lite info om hotellet, som just nu byggs ut och på och upp åt alla håll. Till exempel kommer det att få en spa-avdelning inklusive en pool som jag aldrig kommer simma i. Den är utanför huset med genomskinligt golv.


Byggprocess av den läskigaste poolen ever.

Under förmiddagen fick vi veta mer om hur de arbetar med seminarieprogrammet (presenteras i slutet av maj, men arbetas intensivt med lååångt i förväg) och om att de alltid har en samarbetspartner med anknytning till det aktuella temat. Det gäller att ha fingertoppskänsla för att välja lagom stora lokaler till varje seminarium!


Några av alla affischer för mässan, med sjöjungfruloggan som hänger med än idag. 

Sammanfattningsvis så är jag grymt imponerad av hur Bokmässan vuxit fram och blivit den arena för kultur, bokhyllningar, yttrandefrihet och oväntade möten, som den är idag. Vi fick även med oss en väska med Boken om Bokmässan, som jag verkligen kan tipsa om. Där får man veta allt om starten, förlagsintriger, utveckling och inveckling under de år mässan funnits. Vi är visst jämnåriga, mässan och jag. Det känns fint på något sätt.

Åtgärdsplan inför Bokmässan 2013:
1. Läsa Tåg till Trieste – ett lästips inför tema Rumänien från bokmässancrewet
2. Skaffa Twitter – för kommunikation innan, under och efter mässan
3. Boka boende – OBS OBS OBS! Jag vill ej bo i tält.

Endast klar med punkt 2 – följ mig som @nobelprisproj vetja! (Man fick ha så korta namn på det där stället...)

14 kommentarer:

 1. Haha, du är rolig :-)
  Lycka till med ambassadörsskapet!

  (Jag ville inte radera kommentaren innan, bara redigera den lite.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... Jag tror jag anar varför. Eller ska jag skriva vdrarfvör? :)

   Radera
 2. Åh, så roligt du verkar ha haft! Hoppas nu att förkylningen inte blir alltför besvärlig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger lågt och hoppas att förkylningen glömmer bort mig. Det funkar sisådär...

   Radera
 3. Svar
  1. En smidig liten förkortning för det något otympliga BOkBLoggsAMBassadör :) Tyckte själv att det funkar kalasbra, men nja, det är nog inte så tydligt!

   Radera
 4. Åh, vad roligt! Det ska bli kul att följa dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Twitter är fröjden! Nu kan jag ju helt plötsligt använda de här "dela på Twitter"-knapparna som finns överallt, lyx!

   Radera
 5. Haha, underbar skiss över poolen :)
  Det var kul att träffas och ska bli kul att fortsätta utveckla det under året :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Poolen kan ju omöjligen bli en hit. Har folk dödslängtan?

   Radera
 6. Jättefint inlägg!! Måste skaffa mig en bättre mobil(kamera), mina foton ser ut som om jag tar av mig mina glasögon...och jag är alltså fasligt närsynt!! Om poolen är klar i september så måste vi ju bada!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla handduken kanske? Är inte höjdrädd i vettiga omgivningar ;)

   Radera
 7. Hahaha!! Älskar att du målade ut poolen!

  SvaraRadera
 8. Hahaha. Kul sammanfattning, gillade också poolritningen! Missade av någon märklig anledning bokmässeaffischerna!? Säkert var jag och tog lite mer vin vid tidpunkten.. ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...