3 juli 2014

24 o-omskrivna böcker

Alltså, när 24 böcker väntar på att bli omskrivna i den här så kallade "bokbloggen" får man ta till drastiska metoder. Det står antagligen i lagen. Nobelprisprojektet presenterar därför drastisk metod 1: Mikrorecensioner.

De består av cirka en mening och ett betyg (1-5). Voilà!

Mikrorecensioner juniMary Jones historia – Elin Boardy
Ska inte läsas med sikte på spänning och pirater, utan för karaktärsbeskrivningarna och relationsutvecklingen mellan Mary Jones och hennes arbetsgivare Dolores.
Betyg: 3 eller 4, kan inte bestämma mig

Huset Longbourn – Jo Baker
Äntligen läst denna Stolthet och fördom-spinoff som verkligen levererade, då Baker både lyckats lyfta fram nya sidor av originalberättelsen och skapa en trovärdig berättelse runtomkring.
Betyg: 4

Pappersstäder – John Green
Gillade berättelsen och den kreativa känslan, stort plus för tidsplanerandet under bilkörningen. Bokens enda nackdel är kanske att jag inte kände mig så väldigt berörd, och att den kändes lik Looking for Alaska av samma författare.
Betyg: 3

Trollkarlens trast – Martin Davies
Ett trevligt tidsfördriv till pusseldeckare på temat utdöd uppstoppad fågel, med välskrivna tillbakablickar på upptäcksresandets 1700-tal.
Betyg: 3

Blodröd måne över Villette – Ingrid Hedström
Martine Poirot löser alltid invecklade brott med många trådar och personer med svåra belgiska namn, men här blev det nästan så många att det kändes lite skönt när boken tog slut och allt reddes ut.
Betyg: 3

Och så var det bara nitton o-omskrivna böcker kvar. Yeah!

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken bra idé! Jag har också en massa lästa böcker som jag inte orkat skriva om... kopierar rakt av!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Det är en väldig lättnad när man inte har tusen "gamla" böcker att skriva om :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...